Connect with us

Lifestyle

“BIJES NIJE DOBAR PRATILAC TUGE” Od supruga dvije godine KRILA DA IMA RAK

Nakon bolnog saznanja muškarac je pokušao da pronađe savjet i utjehu kod stručnjaka

Prošle sedmice je saznao da njegova supruga, s kojom je u braku 40 godina, ima rak dojke već dvije godine.

– Tvrdi da je svoje zdravstveno stanje čuvala za sebe kako me ne bi zabrinula, kao ni našu odraslu djecu. Nedavno smo otkrili da se rak proširio i na njene kosti – ispovijest započinje muškarac (64) koji je želio da ostane anoniman.

– Moram da se pomirim sa činjenicom da ću uskoro postati udovac, ali i sa svojim povrijeđenim emocijama zbog toga što mi za svoju bolest nije rekla. Da posljednje dvije godine nisu bile najbolje u našem zajedničkom životu, njen potez bih shvatio kao krajnju izdaju povjerenja. Ubijeđen sam da mi nije rekla iz razloga što se liječila alternativnom medicinom, a znala je da bih se tome protivio.

Moj bijes zbog nedostatka povjerenja nije dobar pratilac tuge. Moje suze se miješaju sa ozlojeđenošču i takvu kombinaciju je teško pomiriti. Iako ona i dalje pozitivno razmišlja, znam da je prognoza suprotna.

Uz sve ovo, ona sad želi da i ja krijem našu situaciju. Kako bih izbjegao laganje i foliranje, prekinuo sam aktivnosti sa svojim bliskim prijateljima, pa sad sa ovim moram da se nosim samostalno. Bio bih vam zahvalan za bilo kakav savjet – završava.

Odgovor: Mnogo nam je žao. Ovo je tužna priča za sve, a pogotovo za vašu suprugu. Razumijemo da se osjećate izdano i bijesno. Da su okolnosti drugačije i da je prognoza manje negativna, posavjetovali bismo vas da svoju frustraciju iznesete na odgovarajući način. Budući da situacija nije takva, mislimo da nema mjesta za druga osjećanja, osim njenih, prenosi Telegraf.

Ona može da gradi svoj narativ, i da u svemu bude pozitivnog shvatanja, ali njen zahtjev jeste sebičan. Smatramo da bi vaša djeca trebalo da znaju šta se dešava kako bi mogla da se pripreme za mogući ishod. Gubitak roditelja može izazvati veliki šok, pa je bolje da im se pruži šansa za pripremu i oproštaj.

Vaša supruga smatra da je prikrivanje odgovarajući način, ali kao roditelj ne smijete uskratiti to pravo svojoj djeci. Ono kroz šta vaša žena prolazi mora biti prepoznato i pomireno, ne samo za one oko nje već i zbog nje same, jer joj je sigurno teško da sav teret nosi na svojim leđima.

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena