Connect with us

Lifestyle

LJEKARI JOJ DAVNO REKLI DA ĆE NAPUSTITI OVAJ SVIJET Milomirka ima 103 godine, a ovo je njen recept za dugovječnost

Uprkos svim nedaćama koje su je u životu zadesile, baka Milomirka Bekonja iz Kosjerića ni u 103. godini ne namjerava da se preda.

Još uvijek sa elanom radi stvari na kojima bi joj i mlađi pozavidjeli, a odlučila je i da otkrije šta je to što je doprinjelo da bude vitalna na pragu drugog vijeka.

Iako je sluh malo izdao, pamćenje i vid je još uvijek dobro služe, pa plete bez naočara.

– Držala po tri, po četiri krave. Tkala tkivo, plela majice, čarape, bog zna jedan šta sam radila – kaže baka Milomirka za RTS.

Objašnjava da je životni vijek provela u planini, nedaleko od Rudnog čuvajući krave, a njena rođaka otkriva da baka rijetko jede meso, te više voli mliječne proizvode.

FOTO: RTS/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: RTS/YOUTUBE/SCREENSHOT

U 96. godini zadobila je povrede od krave, pa su joj ljekari tom prilikom rekli da se možda neće oporaviti i da će vrlo brzo napustiti ovaj svijet, međutim Milomirka ne planira da odustane.

U ratu u BiH stradao joj je sin jedinac, a zbog povrede doselila se u kosjerićki kraj u domaćinstvo kćerke njene pokojne sestre. Uz brigu, dobila je ljubav potomaka.

– Svaki naš dolazak ovde je pun enigme. Šala priča, doživljaja s njom, uvijek je orna za šalu – navodi Marija Gordić, Milomirkina unuka.

Danas sa porodicom rado dijeli pjesme koje je naučila dok je bila čobanica, čime im uvijek izmami osmijeh na lice, prenosi Blic.

 

 

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena