Connect with us

Lifestyle

MAJKA BOLESNA, OTAC RADI ZA NADNICU Marići sa četvoro mališana žive u TROŠNOJ KUĆI, potrebna im pomoć (VIDEO)

Šestočlana porodica Marić iz Šekoviča živi veoma teško. Sa četvero male djece i petim na putu ova porodica živi u lošim uslovima. Zbog toga je porenuta akcija sa ciljem da se pomogne ovoj porodici.

Stara i trošna kuća udaljena šest kilometara od Šekovića dom je šestočlanoj porodici Marić. Kozjom stazom dugom nekoliko kilometara, kroz šumu, svako jutro tri Ratkova i Jelicina sina pješače kao bi stigli do autobusa, a potom u školu, piše BN.

Poslije škole čekaju ih obaveze kod kuće, ali igre je najviše. Iskrena roditeljska ljubav, bez obzira na tešku situaciju u kojoj se nalaze, dovoljna je da im osmjeh krasi lica.

Darko Marič učenik je četvrtog razreda. I kao najstariji često brine o svojoj braći i sestri. Zajedno se i igraju.

FOTO: BN TV/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: BN TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Njih četvoro imaju svoju sobu. Četiri kvadrata i jedan drveni krevet na kojem svi spavaju. Njima je ovo, kažu, dovoljno ali imaju jednu želju, lap top.

Ipak, uz poštovanje dječijih želja stric Relja ima veće. Pokrenuo je akciju izgradnje kuće za ovu porodicu. Uz njega, već se priključilo nekoliko ljudi iz Šekovića. Želja porodice je da kuću naprave blizu stare, jer u gradu, kažu ne bi imali od čega da žive.

– Rale je vrijedan čovjek. Vidite i sami da se bori da nahrani ovo mala usta. Posjeduje petnaest-šesnaest koza, svu je djecu odhranio na kozijem mlijeku. Sije i povrće – objašnjava Relja.

– Kad dobije vremena ide u nadnicu, ali nije lako ostaviti četvero maloljetne djece jer je majka bolesna – dodaje Relja.

Zima će uskoro, zato otac Ratko priprema drva za ogrijev. Ali plaši se hladnih mjeseci koji u trošnoj kući neće biti laki.  Iako su navikli na uslove u kojim žive, djeci treba više.

 

(BNTV)

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena