Connect with us

Politika

MOŽE KAKO HOĆE: DODIK, TEGELTIJA I CVIJANOVIĆ NA STRANAČKI SASTANAK SA HELIKOPTEROM RS-A

Član Predsjedništva banjalučkog Gradskog odbora PDP-a Ivan Begić podnio je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivičnu prijavu zbog upotrebe helikoptera u vlasništvu Republike Srpske za prijevoz funkcionera na stranački sastanak SNSD-a u Tesliću, 12. jula ove godine.

Željka Cvijanović, Milorad Dodik i Zoran Tegeltija na stranački sastanak SNSD-a putovali su helikopterom koji pripada Helikopterskom servisu Republike Srpske, kaže Begić.

Na taj način su, kako tvrdi, najgrublje prekršene odredbe koje jasno definišu u koje svrhe bilo ko od zvaničnika može da se vozi na ovaj način.

U pitanju je kršenje Krivičnog zakonika Republike Srpske, za koje je predviđena i višegodišnja zatvorska kazna, smatraju u Partiji demokratskog progresa.

Iz PDP-a navode i da je taj helikopter koštao više od 9 miliona maraka i da je kupljen na kredit koji će vraćati svi građani Republike Srpske, a zvaničnici ga koriste da putuju na stranačke skupove.

Iz Helikopterskog servisa Republike Srpske su BN televiziji ranije odgovorili da se prevoz zvaničnika obavlja na osnovu naredbe ovlašćenih korisnika i da oni ne mogu davati konkretne informacije o kretanju zvaničnika.

(BNTV)

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena