Connect with us

Ostali sportovi

Najveća misterija Habibovog života: Privatni život zadržava samo za sebe

Habib Nurmagomedov (Khabib) šokirao je svijet svojim povlačenjem nakon pobjede nad Džastinom Gejdžijem (Justin Gaethje). Odlučio je da se povuče na zahtjev majke, a jedan od razloga odlaska u preranu penziju je i smrt njegovog oca koji mu je bio i trener…

No, malo se zna o privatnom životu borca iz Dagestana, a najmanje o njegovoj supruzi. Dugo se nije znalo ni njeno ime, ali je potvrđeno da se zove Patimat. Još uvijek ne postoji njena slika na internetu, a jedina njihova zajednička slika je sa vjenčanja.

Ipak, na njoj je Patimat pod velom i uopšte se ne vidi njeno lice. Ova slika je bila predmet provokacije od strane Konora Mekgregora (Conor McGregor) koji je jednom prilikom na društvenim mrežama napisao:

– Tvoja žena je peškir, aludirajući na njeno oblačenje, prenosi “Mondo”.

Zna se da Patimat strogo poštuje šerijatski zakon i nikada nije nepokrivena van kuće. Habib se oženio s njom 2013. godine, a njihova ljubav potiče iz rane mladosti.

Njih dvoje dolaze iz istog sela, a znaju se još iz školskih dana. Sjedili su zajedno u klupi u školi, a iz dugog prijateljstva razvila se ljubav.

Zanimljivo je da Patimat nije mijenjala prezime kada se udala, jer se već prezivala Nurmagomedova! Habibova supruga je daleka rođaka najboljem MMA borcu današnjice.  Njihovo vjenčanje 2013. godine bilo je ogromno i luksuzno, a po navodima porodice bilo je prisutno preko 4.000 zvanica. Habib i Patimat za sada imaju troje djece…

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena