Connect with us

Regija

PACIJENT PRETUKAO MEDICINSKU SESTRU: NIJE MU DALA DA ODE KUĆI, PRIJETIO JOJ DA ĆE SKOČITI KROZ PROZOR, PA JE TUKAO ŠTAKOM

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer mu nije dala da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim prijetio da će skočiti kroz prozor.

Podivljao je kada mu je rekla da mora da ostane u bolnici

Težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

  • Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspjela da ga ubijedi da odustane od iracionalne namjere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima – objašnjavaju sagovornici portala Telegraf.rs upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavijestila Osnovno javno tužilaštvo. Ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu lake tjelesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podnijeta krivična prijava. Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru.

  • Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mjestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savjesnoj osobi koja je doživjela traumu samo zato što je radila svoj posao.

  • Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

 

(kurir)

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena