Connect with us

Svijet

Trump izgubio i nakon ponovnog brojanja u Wisconsinu, ostao bez 3 miliona dolara

Donald Trump zahtijevao je da se opet prebroje glasovi u okrugu Milwaukee, najvećem okrugu u saveznoj državi Wisconsin u kojoj je izgubio s 20.000 glasova od Joea Bidena. Ponovno brojanje završilo je jučer i samo potvrdilo Bidenovu pobjedu.

Nakon ponovnog brojanja glasova, Biden je ostvario neto dobit od 132 glasa, od gotovo 460.000 glasova. Ukupno je Biden dobio 257 glasova, a Trump 125. Ponovljeno brojanje koštat će Trumpovu kampanju 3 miliona dolara.

Na nacionalnoj razini Trump je dobio 232 elektora, a Biden 306 i 5,8 milijuna glasova Amerikanaca više. Za pobjedu je potrebno osvojiti 270 elektorskih glasova saveznih država te Trump mora preokrenuti rezultate u najmanje tri velike države, što je do sada nezabilježeno.

Trump ne želi priznati poraz i tako otežava situaciju s koronom

Istovremeno, njegovo odbijanje da prizna izborni poraz sprječava predaju vlasti i informacija novoj administraciji i otežava Bidenov odgovor na pandemiju koronavirusa nakon što preuzme predsjedničku dužnost 20. siječnja.

Biden je u srijedu, na virtualnom sastanku sa zdravstvenim djelatnicima države Delaware koji se žale na nedostatak zaštitne opreme i testova na covid-19 za njih, upozorio da odgađanje da ga se proglasi pobjednikom može značiti da bi “uskoro mogli kasniti više tjedana ili mjeseci u pripremi cijele inicijative” za distribuciju cjepiva na koronavirus kada ono postane dostupno.

“Mnogo stvari nam nije dostupno, uključujući ažurirane podatke o osobnoj zaštitnoj opremi i plan distribucije cjepiva”, rekao je Biden.

 

(index.hr)

Advertisement
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Flag Counter

Trending

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena