Connect with us

BiH

Memić: Vrhovni sud FBiH je pokazao svu bijedu bh. pravosuđa

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, rekao je kako nije iznenađen odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine da ukine oslobađajuću presudu koju je Ljubi i Bekriji Seferović izrekao dva puta Kantonalni sud u Sarajevu.

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, kazao je za N1 kako nije iznenađen odlukom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine da ukine oslobađajuću presudu koju je Ljubi i Bekriji Seferović izrekao dva puta Kantonalni sud u Sarajevu.

“Vrhovni sud FBiH pokazao je svu bijedu bh. pravosuđa i pokazali su da ipak mafija upravlja pravosuđem. Ovo smo očekivali, ima tri mjeseca da smo rekli da će to uraditi. U vijeću se nalazi Emir Neradin koji bio u državnom Tužilaštvu na predmetu Dženan Memić i koji je rekao da neće raditi na tom predmetu, ne može da radi protiv Dalide Burzić. Pa je došao u Vrhovni sud i bio u vijeću, ništa drugo nismo mogli očekivati. Istraga Tužilaštva BiH se nastavlja, sada ‘uvalili’ i Vrhovni sud FBiH. Znao sam da će ovako biti i nisam razočaran”, kazao je Memić za N1.

Podsjetimo, Vrhovni sud FBiH donio je odluku da djelimično uvaži žalbu Tužilaštva KS koju je podnijelo na oslobađujuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu izrečenu Ljubi i Bekriji Seferović, ukine presudu i vrati na ponovno suđenje. S obzirom da je ovo drugi puta da se ukida presuda Kantonalnog suda Sarajevo, suđenje će biti vođeno pred Vrhovnim sudom FBiH.

 

(Face.ba)

Reklame
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *
Reklame
Reklame

Facebook

Reklame

Flag Counter

Aktuelno

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena