Connect with us

Muzika

Vanbračni sin Šabana Šaulića: Goca je zlo, hoću svoj dio nasljedstva

Robert Šaulić, vanbračni sin pokojnog pjevača Šabana Šaulića, ne odustaje od namjere da dobije dio imovine svog oca i već više od godinu sa advokatom pokušava da u tome uspije.

Kako piše Kurir.rs, ostavinska rasprava do sada je održavana nekoliko puta, ali nasljednici ne mogu da se usaglase o podjeli imovine. Ovo je otkrio izvor blizak porodici.

Radi se o tome da su sve nekretnine, koje vrijede milione eura, još prilikom kupovine prebačene na ime Gordane Šaulić, pjevačeve udovice, ali i njihovu zajedničku djecu Sanelu, Ildu i Mihajla.

Šaban je u svom vlasništvu imao samo polovan automobil Fiat Stilo, a kako je navedeno u sudskim spisima, nije imao čak ni ušteđevinu.

Bio najplaćeniji muzičar

Kad su to čuli Robert i njegov advokat, riješili su da krenu u pravni rat. Na sve načine pokušavaju na sudu da dokažu da je Šaban jedini zarađivao novac u porodici i da je samo on mogao da stekne vrijednu imovinu koja se sada vodi na druga lica.

Kao dokaz naveli su i neke novinske članke iz februara 2014. u kojima je pisalo da je “Šaban kupio vilu na Dedinju vrijednosti milion eura”. Oni su također naveli i to da je činjenica da je pokojni pjevač radio nekoliko decenija i da je bio najplaćeniji muzičar, te da je Gordana kao njegova supruga raspolagala njegovim novcem jer mu je bila menadžer.
  • Šaulić: Bodi se pravna borba za njegov novac i nekretnine

    Šaulić: Bodi se pravna borba za njegov novac i nekretnine

    FOTO: ARHIV


Kao dokaz za to navode da je ona godinama imala firmu “Luna music”, preko koje je naplaćivala Šaulićeve koncerte, a to preduzeće je i dalje aktivno. Novo ročište bi trebalo da se održi na proljeće, ali nije poznato da li će sud tada doneti odluku o podjeli imovine i u čiju će korist ona biti.

Robert već godinu izbjegava da se pojavljuje u medijima, a to je učinio i prije dva dana na pomenu svom ocu. Došao je ujutru s namjerom da nikoga ne sretne i da ga fotografi ne uslikaju. Broj telefona je promijenio, pa nismo uspjeli da stupimo u kontakt s njim.

Šta piše u prepisci

Jedan od sagovornika Kurira, koji je donedavno bio u kontaktu s Robertom pokazao je prepisku s njim, iz koje jasno da je on spreman na sve kako bi došao do Šabanovih para.

 Moj advokat je siguran da ćemo dobiti nešto. Po zakonu roditelj ne može da se odrekne svog djeteta, a ja imam dokaze da je mene Šaban priznao. Goca je veliko zlo i to svi znaju. Sve je smišljeno uradila. Stanove i kuću je prevela na sebe i djecu, ali lako je dokazati da je sve to kupljeno od Šabanovih para – piše u porukama koje je Robert slao izvoru Kurira, a u koje je ovaj medij imao uvid.

 

 

(Kurir)

Reklame
Komentarišite

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *
Reklame
Reklame

Facebook

Reklame

Flag Counter

Aktuelno

Copyright © EKSTREMNO.NET . Created by Dizajn Arena